



Skrobia ryżowa bezglutenowa Sano Gluten Free 500 g
Opis
Skrobia ryżowa bezglutenowa Sano Gluten Free to idealna alternatywa dla osób na diecie bezglutenowej, cierpiących na celiakię, nietolerancję glutenu oraz zmagających się z wszelkimi dolegliwościami jelit.
Skrobia ryżowa ma właściwości spulchniające i zagęszczające – w kuchni stanowi nieoceniony składnik domowego kisielu, budyni oraz różnych klusek i ciast; znajdzie zastosowanie również w zagęszczaniu sosów, zup etc.
Każda mąka bezglutenowa wpływa nie tylko na konsystencję ciasta, ale pozwala również pogłębić smak dania. W zależności od przygotowywanej potrawy, mąki bezglutenowe warto mieszać ze sobą w różnych proporcjach, aby uzyskać jak najbardziej zadowalający efekt.
Pojemność: 500 g
Wartość odżywcza: dla 100 g produktu
- Wartość energetyczna: 350 kcal
- Tłuszcze: 0,5 g
- Węglowodany: 86,5 g
- Błonnik: 1,2 g
- Białko: 0,5 g