h
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Skrobia z tapioki bezglutenowa Sano Gluten Free 500 g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 10,50 zł 10.50
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Skrobia z tapioki bezglutenowa Sano Gluten Free to idealna alternatywa dla osób na diecie bezglutenowej, cierpiących na celiakię, nietolerancję glutenu oraz zmagających się z wszelkimi dolegliwościami jelit. Mąka z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny; zawiera lekkostrawne węglowodany.

Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. Tapioka to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych manioku czyli z najbardziej wartościowej części tej rośliny.

Używana w kuchni indyjskiej i innych południowo-azjatyckich głównie do zagęszczania, do lekkich puddingów, ale też jako składnik ciasta do pierożków.

Mąki (skrobii) z tapioki używa się:

  • do wypieku chleba (jest to najpopularniejszy chleb w Brazylii),
  • sprawdza się do wypieku ciastek i ciast bezglutenowych,
  • do puddingu,
  • do zagęszczania zup, sosów,
  • do wyrobu niektórych de Mąka z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny.

Każda mąka bezglutenowa wpływa nie tylko na konsystencję ciasta, ale pozwala również pogłębić smak dania. W zależności od przygotowywanej potrawy, mąki bezglutenowe warto mieszać ze sobą w różnych proporcjach, aby uzyskać jak najbardziej zadowalający efekt.

Pojemność: 500 g

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna: 353 kcal
  • Tłuszcze: 0,0 g
  • Węglowodany: 86,6 g
  • Białko: 0,7 g
  • Błonnik: 0,7 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl