





Sól himalajska kamienna różowa gruba Targroch 1kg
Opis
Podstawowe zastosowanie soli himalajskiej Targroch:
- klasyczne przyprawianie potraw
- składnik roztworów do płukanek, np. w przypadku bólu gardła
- dodatek do relaksujących kąpieli
- jako solanka odtruwająca organizm (polecamy codziennie rano szklankę wody z odrobiną soli himalajskiej)
Niecodzienne zastosowanie soli himalajskiej w kuchni:
- dodana do jajek podczas gotowania zapobiega pękaniu skorupek;
- dodana do mleka przedłuża jego świeżość;
- mielona kawa będzie bardziej aromatyczna po dodaniu odrobiny soli;
- dodana do piany z białek przyspiesza jej ubijanie;
- dodana do kompotu z jabłek, przyspiesza ich gotowanie i podnosi walory smakowe;
- podnosi walory smakowe owoców cytrusowych;
- dodana do kompotu z rabarbaru odkwasza jego smak, przez co można dodać mniej cukru;
- podkreśla smak czekolady w tortach i ciastach;
- wysypana na patelnię teflonową i podgrzana pozwala smażyć mięso i jajka bez dodatku tłuszczu.
Waga: 1000 g (1 kg)
Kraj pochodzenia: Pakistan
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.