Witamina C liposomalna cynk fosfolipidy dr. Jacobs
Opis
Właściwości liposomalnej witaminy C z cynkiem i fosfolipidami
Bioaktywna witamina C z owocu dzikiej róży w kompleksie fosfolipidowym, w połączeniu z cynkiem stanowią naturalną i mocną barierę ochronną dla odporności organizmu. Suplement liposomalnej witaminy C reguluje pracę układu nerwowego, pomaga w tworzeniu kolagenu, wzmacnia kości i zęby oraz ułatwia przyswajanie żelaza.
Suplement diety w postaci kompleksu dzikiej róży, witaminy C, cynku i fosfolipidów zapewnia optymalne działanie w procesie budowania odporności organizmu.
Przemyślany dobór składników znacząco zwiększa ich bioaktywność oraz efektywność ich wykorzystania przez organizm.
Suplement diety dr Jacobs ma przyjemny smak, przez co z powodzeniem można podawać również dzieciom.
Główne wskazania do używania liposomalnej witaminy C z cynkiem i dziką różą;
- wspomaganie pracy i budowanie odporności organizmu, szczególnie w okresach wzmożonego wysiłku fizycznego, w porach roku, gdy organizm jest narażony na infekcje i wirusy
- tworzenie kolagenu, niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania stawów i chrząstek;
- ochrona komórek przed stresem oksydacyjnym
- wspomaganie przyswajania i wykorzystania przez organizm żelaza
- regulacja pracy układu nerwowego, zmniejszenie oznak i objawów zmęczenia oraz poprawa stanu psychiki i samopoczucia
Skład:
Witamina C Fosfolipidy to naturalny produkt z dzikiej róży, wiśni acerola oraz fosfolipidów słonecznikowych. Jedna porcja (1,7g / 1 miarka) produktu zawiera 200 mg witaminy C z dzikiej róży, i wiśni aceroli oraz 1 g sproszkowanej dzikiej róży, która jest jej bogatym, źródłem. Zawiera także cynk dla odporności i równowagi kwasowo - zasadowej. Fosfolipidy tworzą naturalną barierę, w której witamina C oraz cynk mogą działać optymalnie. Oba składniki odżywcze wspierają normalne funkcjonowanie układu odpornościowego.
Fosfolipidy ze słonecznika tworzą matrycę, w której znajduje się się witamina C, co znacząco zwiększa jej przyswajalność i bioaktywność.
Produkt nie zawiera cukru. Słodki smak nadaje naturalny ksylitol.
Dawkowanie:
Porcja zalecana do spożycia: 1-2 miarki bezpośrednio do ust lub zmieszane np. z musli, jogurtem, sokiem lub wodą.