Promocje
Olej konopny 1% RAW imbir czosnek 10 ml Hemp King
Olej konopny 1% RAW imbir czosnek 10 ml Hemp King
29,00 zł 24,60 zł
szt.
Kapsułki konopne CBD 1000 mg 50 szt. Hemp King
Kapsułki konopne CBD 1000 mg 50 szt. Hemp King
139,00 zł 106,00 zł
szt.
CannabiGold Terpenes+ CBD 10 mg terpeny 60 kaps
CannabiGold Terpenes+ CBD 10 mg terpeny 60 kaps
73,00 zł 62,90 zł
szt.
CannabiGold Terpenes+ 250 mg olej CBD z terpenami 12 ml
CannabiGold Terpenes+ 250 mg olej CBD z terpenami 12 ml
41,00 zł 31,00 zł
szt.
CannabiGold Terpenes+ 500 mg olej CBD  z terpenami 12 ml
CannabiGold Terpenes+ 500 mg olej CBD z terpenami 12 ml
79,00 zł 53,00 zł
szt.
CannabiGold Terpenes+ 1500 mg CBD 12 ml
CannabiGold Terpenes+ 1500 mg CBD 12 ml
377,00 zł 199,00 zł
szt.
Olej konopny CBD 5% natural 10 ml Hemp King
Olej konopny CBD 5% natural 10 ml Hemp King
119,00 zł 95,00 zł
szt.
Olej konopny CBD 10% natural plus 10 ml Hemp King
Olej konopny CBD 10% natural plus 10 ml Hemp King
249,00 zł 198,00 zł
szt.
Olej konopny 15% natural strong 10 ml Hemp King
Olej konopny 15% natural strong 10 ml Hemp King
399,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Olej rycynowy 30 ml Shamasa

Olej rycynowy 30 ml
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,70 zł 8.70
ilość szt.
Zyskujesz 8 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Popularny olej rycynowy w wersji nieoczyszczonej dysponuje całą paletą bardzo praktycznych właściwości. Roślina która go dostarcza to racznik pospolity

Jest częstym składnikiem kosmetyków, serum, produktów do włosów i skóry. Jego sława przetrwała od wieków próbę czasu, wzbudzając zainteresowanie zarówno lekarzy, naukowców, jak i kosmetyczek. W ostatnich latach jego rozróżnienie zostało zbadane naukowo z zadziwiającymi wynikami. Nic dziwnego, że ten olejek króluje wśród olejków do pielęgnacji skóry, włosów, paznokci, a nawet jamy ustnej. Czy chcesz wiedzieć, co to jest? Cóż, mój przyjacielu, to olej rycynowy. A teraz zanurzmy się!

Badanie przeprowadzone na egipskich mumiach ptolemejskich datowane na 100 lat pne wykryło ślady oleju rycynowego w wielu próbkach, co sugeruje jego zastosowanie jako środka mumifikującego / konserwującego. [1] Mówi się, że egipska królowa Kleopatra używała go do wybielania białek oczu.

Hipokrates i Galen, dwaj wybitni Grecy w okresie nadejścia nowoczesnej medycyny, badali olej rycynowy pod kątem jego korzystnego wpływu na oczy, skórę i zdrowie jamy ustnej. [2] Jest stosowany w wielu różnych kulturach na całym świecie ze względów kosmetycznych i terapeutycznych [3], o Olej rycynowy to wszechstronny, bezpieczny, naturalny i skuteczny olej do pielęgnacji skóry, który nie ma negatywnych skutków ubocznych. Zawiera szereg składników odżywczych odżywiających skórę, takich jak omega 6 i 9, witamina E, aminokwasy i flawonoidy. [5] Działa przeciwbakteryjnie, przeciwutleniająco, przeciwgrzybicznie i przeciwzapalnie.

Wszystkie powyższe cechy sprawiają, że olej rycynowy jest wyjątkowo korzystny dla skóry trądzikowej i przesuszonej. Wiele konwencjonalnych środków myjących pozbawia naszą skórę naturalnych olejków i pozostawia ją podatną na bakterie i wysuszenie. Gdy myjesz olejem rycynowym, zachowuje on naturalną barierę wilgoci skóry i usuwa zanieczyszczenia.będziemy mówić w dalszej części artykułu.

Weź ciepłą szmatkę i nałóż ją na twarz, otwierając pory
     Weź porcję organicznego oleju rycynowego ze SZKLANEJ butelki, potrzyj ją dłońmi i zmyj na całej twarzy
     Pozwól, aby nawilżające i odżywcze dobro wchłonęło się w skórę przez minutę lub dwie
     Następnie spłucz tę samą ciepłą szmatką, aby usunąć nadmiar

Może być również stosowany przy brodawkach podeszwowych i infekcjach grzybiczych, tworząc pastę. Po prostu połącz olej rycynowy, sodę oczyszczoną i 1-3 krople olejku z drzewa herbacianego. Pastę można nakładać codziennie na dotkniętą skórę lub paznokcie i przechowywać w szklanym słoiku przez wiele miesięcy.

Innym powszechnym zastosowaniem tego legendarnego olejku są blaknące blizny, rozstępy i plamy starcze - wystarczy nałożyć go prosto (czystymi rękami) i uważać, aby nie zabrudzić nim żadnych cennych tkanin, ponieważ BĘDZIE plamić!

Olej rycynowy był używany od wieków jako lek na wypadanie włosów (łysienie) i łysienie typu męskiego, i jest powszechnie stosowany w Birmie w celu zwiększenia ich grubości. [15] Jest tak wiele opinii na temat używania tego oleju na porost włosów, ale mam jeszcze nie znalazłem ani jednego badania na ten temat! Dlaczego więc tak wiele osób używa go z tego powodu? Cóż, patrząc na badania, które istnieją, mogę postawić hipotezę dotyczącą sposobu ich działania.

W niektórych przypadkach wypadanie włosów jest spowodowane stanem zapalnym mieszków włosowych. Olej rycynowy nałożony na skórę głowy może zmniejszyć stan zapalny [16] mieszków włosowych, a także zwiększyć przepływ krwi do tego obszaru poprzez tlenek azotu. [17] Dodatkowo dostarcza składników odżywczych wspomagających wzrost, takich jak witamina E i omegi. [18]

Te właściwości czynią go również wspaniałym środkiem do leczenia łupieżu wywoływanego przez grzyby znane jako Malassezia, ponieważ tlenek azotu jest silnym środkiem przeciwdrożdżowym i przeciwgrzybiczym. [19]

Właściwości przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne: trójglicerydy znajdujące się w rączniku pomagają zwalczać infekcje skóry.

Działa przeciwzapalnie: Castor jest doskonałym antidotum na podrażnioną, zapalną skórę. Jego właściwości przeciwzapalne pomagają uspokoić i ukoić wrażliwą skórę.

Antybakteryjne: rycynowy pełni rolę ochronną na skórze, powstrzymując atakujące bakterie chorobotwórcze.

Anti-Acne: Miejscowe stosowanie oleju rycynowego może pomóc zredukować bakterie P Acnes na skórze.

Jedną z głównych zalet oleju rycynowego jest to, że opóźnia rozwój szkodliwych drobnoustrojów. Wynika to z kwasu rycynolowego; silny kwas tłuszczowy, który pomaga chronić skórę przed atakującymi wirusami i bakteriami.

Oczyszczanie: olej rycynowy pomaga usunąć nadmiar brudu z naskórka.

Dyspergator: Innym interesującym faktem dotyczącym oleju rycynowego jest to, że po uwodornieniu stanowi podstawę powszechnego środka dyspergującego w wodzie, dzięki czemu doskonale nadaje się jako nośnik olejków eterycznych w olejku do kąpieli.

Nawilżanie: olej rycynowy działa jak naturalny środek utrzymujący wilgoć, wyciągając wilgoć z powietrza i zatrzymując ją blisko tkanek skóry.

Poprawia teksturę: Castor jest bogaty w kwas oleinowy i linolowy. Oba to wspaniałe kwasy tłuszczowe, które doskonale zmiękczają i wygładzają suchą, spieczoną skórę.

Nawilżanie: trójglicerydy obecne w oleju rycynowym pomagają przywrócić naturalną równowagę nawilżenia skóry, dzięki czemu jest idealnym składnikiem w przypadku schorzeń suchej skóry.

Nie zatyka porów: ma niski poziom komedogenności, więc nie zatyka ani nie drażni wrażliwej skóry.

Bogaty w kwas rycynolowy: olej rycynowy zawiera od 80 do 90% kwasu rycynolowego, niezwykłego kwasu tłuszczowego, który nadaje olejowi rycynowemu wyjątkowe właściwości.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl